Vlag NoordscheschutHelptekst

 
Direct naar:
Stelling van de maand
Agenda
Kunst & Cultuur N'Schut
De Schutsborgh
De Cirkel
CommissieFeestweek
De Schutse Bengel
In de media
Links naar andere sites
Gastenboek
Rusland Kinderhulp N'Schut
Zwarte Dijkje

Bent U al lid van Plaatselijk Belang Noordscheschut?

De Schutsborgh

Op deze pagina kunnen berichten en evenementen worden geplaatst door en voor bewoners van de Schutsborgh.

Aquarel van Niesje Metselaar


Nieuwsbrief Domesta Febr. 2007De Schutsborgh

In het hart van het dorp Noordscheschut, op loopafstand van supermarkt en winkels staat het seniorenwooncomplex "De Schutsborgh". Dit complex biedt in totaal 33 appartementen, zowel koop als huur. De appartementen zijn geschikt voor mensen van 55 jaar en ouder en krijgen een zorg- en welzijnsstructuur. Het appartementencomplex is drempelloos en heeft brede gangen en deuren. Tevens is er bij het complex een gemeenschappelijke tuin, een centrale ruimte waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten, een gezamelijke fietsenberging en oplaadpunten voor scootmobiels.

Adres-gegevens Bewonerscommissie:
De Schutsborgh Voorzitter: Gerard Slomp
Jan Naardingweg 5 Secretaris: Henk Kuik
7914 PM Noordscheschut Penningmeester: Piet van der ZwaagFeestelijke opening van de Schutsborgh op 21 nov. 2008

Opening van de Schutsborgh op 21 november 2008Op 21 november 2008 was het eindelijk zover: de Schutsborgh was gereed en kon worden geopend. Er waren vele jaren van overleg en plannen maken aan voorafgegaan. De daadwerkelijke bouwaktiviteiten waren op 8 juni 2007 officieel gestart.

De toenemende vergrijzing, de wensen zelfstandig te kunnen blijven wonen, de eenzaamheid en de verminderde mobiliteit waren aspecten om in 1996/1997 de werkgroep huisvesting 55+ op te richten. Dit resulteerde in 1998 in het rapport “Noordscheschut naar een samenleving voor alle leeftijden”. Een bevinding uit het rapport was de behoefte aan een nieuw wooncomplex voor ouderen.

Burgemeester Urlings van Hoogeveen complimenteerde de werkgroep met het lef dat ze in 1998 had om vooruit te kijken en complimenteerde Domesta met het feit dat ze het aangedurfd heeft om zo’n kwaliteitsgebouw neer te zetten. Het was in de dorpen gewoonte om goed op de penning te letten en dat resulteerde nogal eens in simpel en goedkoop bouwen. De  huisnrs. in de Schutsborgh
Het realiseren van een gebouw zoals de Schutsborgh was volgens Jan Mol, voorzitter van Plaatselijk Belang, niet zo vanzelfsprekend; een gebouw van 3 verdiepingen midden in het dorp zagen velen niet zitten. Echter door het ontwerp met de onderbroken lijnen, de hoogteverschillen en de kleurnuances past het gebouw bijzonder goed in de omgeving. ( Zie voor het volledige verslag de website van dorpssmederij Noordscheschut).Een artikel uit Domegazine van augustus 2008

 

 


Klik op het vraagteken voor informatie over de werking van de website