Vlag NoordscheschutHelptekst

 
Direct naar:
Stelling van de maand
Agenda
Kunst & Cultuur N'Schut
De Schutsborgh
De Cirkel
CommissieFeestweek
De Schutse Bengel
In de media
Links naar andere sites
Gastenboek
Rusland Kinderhulp N'Schut
Zwarte Dijkje

Bent U al lid van Plaatselijk Belang Noordscheschut?Een begraafplaats in Noordscheschut.

Reeds vele jaren wordt gediscussieerd over de locatie van een begraafplaats in Noordscheschut.
Vele locaties zijn reeds de revue gepasseerd en beoordeeld op technische en financiele haalbaarheid.
Sommige locaties waren te nat, andere locaties legden teveel beperkingen op aan de omgeving; weer andere locaties leken financieel niet haalbaar. Hieronder enkele beschouwingen hierover.

Van de site van buurtbeheer Hoogeveen

Beoogde locatie begraafplaats Noordscheschut te nat (5 september 2006)

De gemeente Hoogeveen heeft verder onderzoek naar de mogelijkheden om een begraafplaats te realiseren aan de Coevorderstraatweg gestaakt. Nader milieutechnisch onderzoek op de beoogde locatie heeft uitgewezen dat het terrein te nat is. Doordat noodzakelijke uitbreidingswerkzaamheden op de begraafplaats in Tiendeveen hebben gezorgd voor een financiƫle tegenvaller, is het budget dat voor 2006 beschikbaar was voor Noordscheschut aangewend voor de capaciteitsuitbreiding in Tiendeveen.

 

RTV Drenthe - Meer begraafplaatsen Hoogeveen (19-02-2008)

HOOGEVEEN - Inwoners van de gemeente Hoogeveen kunnen ook in de toekomst in hun eigen dorp worden begraven. Het college van B en W kiest voor decentraal begraven. De afgelopen maanden is in Hoogeveen volop met inwoners en instanties gesproken over het nieuwe begraafbeleid. Het college kiest nu niet alleen voor meerdere locaties, maar wil ook graven na twintig jaar ruimen. Dat zal pas gebeuren na overleg met de nabestaanden. Die kunnen vervolgens voor verlenging kiezen, waardoor in de praktijk een eeuwig durend graf mogelijk is, zo zegt wethouder Betty Poutsma. Als de gemeenteraad de voorkeur van het college volgt, dan wordt op de begraafplaats van Fluitenberg alleen de eerste fase gerealiseerd met 3200 dubbele graven en komt er een uitbreiding in Hollandscheveld. In

Noordscheschut moet eerst een oplossing worden bedacht voor de hoge grondwaterstand op de beoogde locatie voor een nieuwe begraafplaats aan de Drostenraai. De gemeente is jaarlijks 1,5 miljoen euro kwijt aan begraafplaatsen. Daarvan komt 60 procent weer terug vanuit de grafrechten.

In september 2008 is heeft de gemeente Hoogeveen in een vergadering waarin de werkgroep Woningbouw en het Plaatselijk Belang waren vertegenwoordigd, voorgesteld om de Coevorderstraatweg als voorkeurslocatie aan te wijzen. De vergadering is met dit voorstel accoord gegaan.
Vervolgens is dit voorstel in oktober 2008 door de Gemeenteraad van Hoogeveen aangenomen. Lees ook het artikel hierover in het Dagblad van het Noorden van 2 november 2008.

 


Klik op het vraagteken voor informatie over de werking van de website