Vlag NoordscheschutHelptekst

 
Direct naar:
Stelling van de maand
Agenda
Kunst & Cultuur N'Schut
De Schutsborgh
De Cirkel
CommissieFeestweek
De Schutse Bengel
In de media
Links naar andere sites
Gastenboek
Rusland Kinderhulp N'Schut
Zwarte Dijkje

Bent U al lid van Plaatselijk Belang Noordscheschut?Noordscheschut Nieuwsarchief 2009

20 mei 2009: Opening Voetbalkooi

Op woensdagmiddag 20 mei om 15.30 verzamelde zich een grote groep enthousiaste voetbaljeugd op het tegelplein achter Het Bieslook. Ook waren verschillende ouders en bestuursleden van Plaatselijk Belang aanwezig. De gemeente was vertegenwoordigd door de heren Jan Fluit (oud wijkbeheerder van Noordscheschut) en Wilbert van Houten (onze wijkregisseur). Het doel van deze middag was de opening van de voetbalkooi. De jeugd had het schot met gaten van de voetbalvereniging opgehaald; dit bleek een mooi hulpmiddel voor het verrichten van de opening. Jan Fluit had een hapje en een drankje meegenomen.

In een korte toespraak liet Jan Stoefzand nog even het totstandkomen de revue passeren. Met name het enthousiasme en de vasthoudendheid van de jeugd hebben ertoe bijgedragen dat deze kooi er is gekomen. Maar ook de steun van de ouders en de inzet van Jan Fluit hebben de jeugd veel vertrouwen gegeven. Dat wij nu de kooi in gebruik kunnen nemen is een verdienste van samenwerking en volharding.

Vervolgens kreeg de jeugd de kans om de kooi open te schieten. Degene die de bal door het gat met cijfer 5 wist de schieten kreeg de roem als "opener van de kooi". Een dertigtal kinderen deed elk drie pogingen, maar het leek erop dat de bal niet door het gewenste gat wilde. Maar daar kwam Edwin Benning die met een alles vernietigend schot de bal precies door gat nr. 5 schoot. Daarna betrad de jeugd het plein om hun voetbalkunsten te tonen. De frisdrank, de hapjes en het namens Plaatselijk Belang meegenomen snoepgoed vonden gretig aftrek. Een mooie opsteker was de derde prijs (€ 300) die de avond ervoor bij de uitreiking van de Kroonzegel aan de voetbalkooi was toegekend. Er kwamen al direct diverse suggestie voor een besteding van deze prijs.

Naar top van pagina

19 mei 2009: Uitreiking van de Kroonzegel

 

 

 

 


Klik op het vraagteken voor informatie over de werking van de website