Helptekst

Kunst en Cultuur
Startpagina KCN
Werkgroep Noordscheschut
• Nieuws
Cultuur in de Schuur 2014
Kunstzinnige tuinen 2015
In de media
Fotoboek


Deelnemerslijst
Kunstzinnige tuinen 2015

Informatie over de tuinen en de kunstenaars bij
kunstzinnige tuinen 2015

Plattegrond & deelnemers kunstzinnige tuinen
zaterdag 13 juni 2015
Kunst en Cultuur Noordscheschut

Werkgroep Kunst & Cultuur Noordscheschut

In 2008 tijdens het Hartstocht jaar, gehouden door de gemeente Hoogeveen, hebben wij in ons dorp Noordscheschut onze eerste kunstzinnige activiteiten georganiseerd.
Dit was zo leuk om te doen en zo’n leuke aanvulling op alle bestaande activiteiten die er in ons dorp en de gemeente Hoogeveen al werden georganiseerd, dat wij toen al hadden besloten dat dit niet eenmalig moest zijn.

Maar kunstzinnige projecten bedenken en uitwerken, daar zit veel voorbereiding in mede dat 'Kunst' in al zijn vormen niet zomaar even uit de mouw geschud kan worden.

In 2011 hebben wij het succesvolle evenement 'Kunstzinnige Tuinen' uit 2008 opnieuw georganiseerd. Inwoners uit Noordscheschut die voor publiek hun tuinen open stelden. Bijzondere en veelzijdige tuinen waren er te bewonderen, maar niet alleen voor publiek stelden deze inwoners hun tuinen open maar ook voor plaatselijke Kunstenaars en deze combinatie van mooie, bijzondere tuinen met Kunstzinnige Uitspattingen sprak vele bezoekers aan.

Op zaterdag 13 juni 2015 wordt dit evenement opnieuw gehouden.

In 2008 hadden wij nog zo'n bijzondere kunstzinnig evenement gehouden en ook daar was weer vraag naar.  Mede dankzij Smederijen Noordscheschut kunnen wij dit evenement "Cultuur in de Schuur" op vrijdag 3 oktober weer opnieuw organiseren.

Nu zijn er al 2 Kunstzinnige Evenementen die hopelijk hun plek vinden in al die evenementen die georganiseerd worden in ons dorp en in de gemeente Hoogeveen.
Dat eiste min of meer naar buiten toe een herkenbare organisatie.
Daarom is in het voorjaar van 2014 de naam en werkgroep Kunst & Cultuur in Noordscheschut in het leven geroepen ( KCN).
Bijzonder aan deze werkgroep is dat het een wisselende werkgroep is die per evenement een andere samenstelling krijgt. Ze bestaan wel uit 2 vaste werkgroepsleden namelijk Paula Benjamins-Terpstra en Alie Hekker-Vos.

Voor de toekomst hopen zij nog vele Kunstzinnige Evenementen te organiseren en hier willen wij zoveel mogelijk plaatselijke kunstenaars en ook het liefst de basisschoolkinderen bij betrekken.
Kunst & Cultuur aanbieden op een laagdrempelige manier, dat is ons uitgangspunt.

Paula Benjammins-Terpstra
T: 0528-343401
M: 06-17451066
E: kenc-noordscheschut@kpnmail.nl
S: www.noordscheschut.com

 

 


Klik op het vraagteken voor informatie over de werking van de website