Helptekst

Kunst en Cultuur
Startpagina KCN
Werkgroep Noordscheschut
• Nieuws
Cultuur in de Schuur 2014
Kunstzinnige tuinen 2015
In de media
Fotoboek


Deelnemerslijst
Kunstzinnige tuinen 2015

Informatie over de tuinen en de kunstenaars bij
kunstzinnige tuinen 2015

Plattegrond & deelnemers kunstzinnige tuinen
zaterdag 13 juni 2015
Kunst en Cultuur Noordscheschut

Kunstzinnige tuinen 2015

"Kunstzinnige Tuinen" zaterdag 13 juni 2015 van 11:00 - 17:00 uur
Waar: door het hele dorp Noordscheschut.
In samenwerking met siertuinvereniging " Het Schutblad"
Entree: Gratis

Start en infopunt: Zwarte Dijkje 35

Op zaterdag 13 juni stellen een 18- tal inwoners van Noordscheschut hun tuinen open voor publiek en niet alleen voor publiek maar ook voor een kunstenaar. Een bijzondere combinatie voor degene die passie heeft voor tuinen en de liefde voor de kunst.
Het is de werkgroep gelukt om een gevarieerd aanbod van tuinen en kunst aan te bieden. Zowel in de tuinen als in de kunst zijn er veel nieuwe deelnemers. Waar mogelijk is zullen kunstenaars ook ter plekke aan het werk gaan.
De tuinen variëren van grote tuinen tot kleine tuinen en variëren ook in stijl. Er zijn boerentuinen, Engelse bordertuinen, creatieve tuinen, rustgevende tuinen, tuinen waar ruimte is voor een groente en dieren, beginnende tuinen, authentieke tuinen. Kortom voldoende variatie en daarin kan de bezoeker zich vast herkennen in één van de 18 tuinen.

Niet alleen in de tuinen zit veel variatie maar ook bij de deelnemende kunstenaars. Zo zijn er kunstenaars die stillevens vastleggen, bloemschilderijen maken, met felle kleuren werken of met Derwent potlood, olieverf of acryl werken. Maar ook kunstwerken in de vorm van keramiek, beelden, glas, quilten en andere bijzonder materiaal zijn te zien in één van de 18 tuinen. In sommige tuinen zijn meerdere kunstenaars te zien omdat die bijv. in groepsverband bij een schildersclub zitten of samen aan een kunstproject werken.

Een bijzondere toevoeging aan de deelnemerslijst is de Volkstuinvereniging " Tiedverdrief"  - locatie achter de 'van Marleweg'. Vorig jaar is de trend al in gezet en dit jaar is het helemaal in om met een moestuin bezig te zijn, dat kan op allerlei manieren en formaten. Een mini moestuin tot een stukje grond bewerken bij een volkstuinvereniging. Maar hoe ga je te werk en wat is er allemaal te verbouwen, en wanneer moet je zaaien en oogsten??? Op al deze vragen geven de leden van de Volkstuinvereniging " Tiedverdrief" jullie graag antwoord. Zij zullen de gehele dag aanwezig zijn op de 'groentetuin' en stellen hun kennis beschikbaar.

Deze Volkstuin ligt precies op de fietsroute (Trambaan) van de deelnemers die verdeeld zijn over west en oost Noordscheschut. De tuinen zijn zowel per auto als fiets bereikbaar maar wij adviseren om met de fiets te komen i.v.m. parkeren en per fiets kan je sneller van de ene tuin naar de andere.

Dit jaar wordt alles vastgelegd door een aantal leden van Fotogroep Hoogeveen. Voor hen ook een bijzonder project om alles mooi in beeld te krijgen.

Iedere bezoeker ontvangt bij het start/info punt een Kunstzinnige Tuinen Tas. Door een aantal middenstanders uit Noordscheschut wordt er " iets lekkers voor onderweg" of "iets bijzonders wat te maken heeft met Kunst & Tuin" in de tas gedaan. Deelnemende middenstanders zijn: Tuincentrum Strijker - Bloemen en kadoshop "Het Miniatuurtje" - Attent Fieten - Café Troost - Bakkerij De Soete Suickerbol".

Maar het belangrijkste dat in deze tas zit is een duidelijk route van alle deelnemers met een korte beschrijving van de tuinen en kunst.
De route en de deelnemerslijst is straks ook te bekijken op de site www.noordscheschut.com. (we gaan er vanuit dat we genoeg tassen hebben maar….OP = OP!).Kunstzinnige Tuinen Noordscheschut 2015 wordt georganiseerd in samenwerking met Siertuinvereniging "Het Schutblad", Smederijen Noordscheschut en de Plaatselijke Middenstanders uit Noordscheschut:Middenstanders:Persfotografie:

 


Foto's:


 


 


Klik op het vraagteken voor informatie over de werking van de website