Helptekst

Kunst en Cultuur
Startpagina KCN
Werkgroep Noordscheschut
• Nieuws
Cultuur in de Schuur 2014
Kunstzinnige tuinen 2015
In de media
Fotoboek


Deelnemerslijst
Kunstzinnige tuinen 2015

Informatie over de tuinen en de kunstenaars bij
kunstzinnige tuinen 2015

Plattegrond & deelnemers kunstzinnige tuinen
zaterdag 13 juni 2015
Kunst en Cultuur Noordscheschut

Cultuur in de schuur 2014

“Cultuur in de Schuur" vrijdag 3 oktober van 16.00-21.00 uur
In Dorpshuis de Cirkel te Noordscheschut.
Entree: Gratis


"Cultuur in de Schuur" is een unieke activiteit, waar de passie van het maken van kunst en het verzamelen van bijzondere spullen te zien zijn.


Nog niet eerder hebben de bezoekers de gelegenheid gekregen om zoveel variatie van het maken van “kunst” te ontdekken. Kunst is natuurlijk in vele facetten uit te drukken wij noemen u enkele voorbeelden.

Wat dacht u van Quilten, mozaïeken, teken- en schilderkunst, boetseren, houtsnijwerk, breien, natuurlijk decoraties enz.Vele van deze “kunstenaars” zijn ter plekke bezig met hun eigen werken.

En wat dacht u van bijzondere verzamelingen die u normaal vaak alleen maar in een museum kan bezichtigen. O.a. Vliegtuigen, fietsjes, antieken dorpjurken en handwerken, clowns, poppenhuisservies en nog heel veel meer.

Al deze kunstenaars en verzamelaars zijn mensen zoals u en ik, inwoners van Noordscheschut en omgeving waaronder ook jongeren. Zij allen willen de passie voor het maken van of het verzamelen van delen met u/jou.

Bijzonder is dat alle basisschoolkinderen uit Noordscheschut e.o. onder leiding van Kunstenares Delia Bremer een schildersdoek gaan beschilderen met het thema "Feest", dit in het kader dat het dorpshuis 'de Cirkel' hun 25 jarig jubileum vieren dit jaar en wij als werkgroep i.s.m. 'de Cirkel' dit evenement organiseren.

Al deze doeken, en dat zijn er bijna 300, zijn te bewonderen tijdens dit evenement. Voor het tentoonstellen van al deze doeken zijn wij gesponsord door Wim Koster Tuinhout en verder ontvangen wij voor de entree prachtige bloemstukken van Tuincentrum Strijker.

Daarnaast is er deze dag voor de kinderen een creatieve hoek waar onder begeleiding van leiding van de Knutselclub Noordscheschut een 'kunstwerkje' kan worden gemaakt en is er een schminkhoek waarin opgeleide grimeurs hun 'kunsten' vertonen.

U hoeft tussendoor niet naar huis voor een hapje eten of drinken, want tegen betaling is er deze dag van alles te krijgen in de gezellige 'kantine' van ons dorpshuis.

Bijna 300 basisschoolkinderen doen mee met het Kunst & Cultuur evenement "Cultuur in de Schuur" op vrijdag 3 oktober 2014 in dorpshuis De Cirkel - van 16:00 -21: 00 uur - entree gratis.

Bijzonder is dat alle basisschoolkinderen uit Noordscheschut e.o. onder leiding van Kunstenares Delia Bremer een schildersdoek gaan beschilderen met het thema "Feest".

Van de beide basisscholen, de CBS de Regenboog en Het Blokland uit Noordscheschut, doen alle kinderen met dit bijzondere project mee.
Maar ook 30 kinderen van de Eben Haëzerschool (op de grens van ons dorp Noordscheschut) doen er mee. Zij wonen of zijn gericht op Noordscheschut.
Maar ook kinderen die wonend zijn in Noordscheschut maar naar speciaal onderwijs gaan buiten Noordscheschut, kunnen meedoen aan dit project. Zij kunnen een schildersdoek, met kwasten en verf ophalen bij één van de werkgroepsleden.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paula Benjamins-Terpstra (T:343401)

Op 11, 12 en 19 september geeft Kunstenares Delia Bremer een Workshop aan de groepen 6 en 7 van de Regenboog en de combiklas 6/7/8 van het Blokland. Zij legt uit waar je aan kunt denken bij het thema " Feest". Ze verteld iets over de techniek van het schilderen en hoe je kunt werken met kleuren.

Al deze schildersdoeken zijn te bewonderen tijdens het evenement "Cultuur in de Schuur" waar nog veel meer kunstzinnige uitspattingen en bijzondere verzamelingen te bewonderen zijn van inwoners van Noordscheschut en omgeving.

Wim Koster Tuinhout Noordscheschut heeft het mogelijk gemaakt om al die 300 schildersdoeken tentoon te stellen en stelt een aantal gaasschuttingen beschikbaar waarop de doeken goed bevestigd kunnen worden.
Na het evenement ontvangen alle kinderen via de school hun schildersdoek terug en kunnen dan hun kunstzinnige schildersdoek thuis een prominente plaats gaan geven.


"Cultuur in de Schuur" wordt in samenwerking georganiseerd met plaatselijke middenstanders, scholen, dorpshuis en kunstenares.

Middenstanders:

Basisscholen:

Persfotografie:

www.schonewillefotografie.nl

Dorpshuis 'De Cirkel' Noordscheschut:

Zie de website van Noordscheschut: www.noordscheschut.com
en facebook: https://www.facebook.com/DorpshuisDeCirkelNoordscheschut

Kunstenares Delia Bremer van Delibre, Nieuweroord www.delibre.nl


Foto en film:
Dit evenement wordt vastgelegd door Arie & Toos Burggraaf te Noordscheschut en deze dvd is nadien te koop.


 


Klik op het vraagteken voor informatie over de werking van de website