Vlag NoordscheschutHelptekst

 
Direct naar:
Stelling van de maand
Agenda
Kunst & Cultuur N'Schut
De Schutsborgh
De Cirkel
CommissieFeestweek
De Schutse Bengel
In de media
Links naar andere sites
Gastenboek
Rusland Kinderhulp N'Schut
Zwarte Dijkje

Bent U al lid van Plaatselijk Belang Noordscheschut?Toeristische mogelijkheden in en rondom Noordscheschut

Watertoerisme

De Verlengde Hoogeveensche Vaart, die dwars door Noordscheschut loopt, is een belangrijke vaarrroute voor de recreatievaart; jaarlijks passeren honderden plezierjachten de sluis van Noordscheschut. Aan de oostkant van de sluis is aan de dijk een groot aantal ligplaatsen gemaakt.
Tevens zijn bij de sluis enkele recreatieve voorzieningen aangebracht zoals een vuilwaterstation, een watertappunt en drie zuilen met elk zes electra-aansluitpunten. Ook is een aantal lichtmasten geplaatst.

Waterrecreanten die overnachten in Noordscheschut krijgen bij de sluis een informatieblaadje en een enqueteformulier uitgereikt. Doel van de enquete is om te achterhalen hoe het verblijf in Noordscheschut wordt ervaren en waar evt. verbeteringen mogelijk zijn.

Jaarlijks zijn er tussen de 1500 en 2000 overnachtingen van bezoekers die in Noordscheschut aanmeren.


Fietsroutes:

ANWB-knooppunt.

Knooppunt 37Noordscheschut maakt ook deel uit van het fietsroute netwerk van de prKnooppuntroutesovincie Drenthe. In het centrum van het dorp, op de hoek van het Zwarte Dijkje / Rahderweg staat het bord voor ANWB-knooppunt 37.
Vanaf dit punt lopen drie fietsroutes te weten de route naar
knooppunt 16 (recreatieplas Schoonhoven), de route naar knooppunt 35 (de Alteveerstraat in Hoogeveen) en de route naar knooppunt 38
(Nieuweroord)

De 10-dorpen fietsroute.

10-dorpen-routeRond Hoogeveen liggen verschillende mooie drentse dorpen die allemaal tot de gemeente Hoogeveen behoren. De 10-dorpen fietsroute voert u langs al deze dorpen. De route, die mogelijk is gemaakt door de gemeente Hoogeveen, de vereniging van plaatselijke belang van de buitendorpen en het Recreatieschap Drenthe is 66 km lang. Het is een ANWB-bewegwijzerde route; een routebeschrijving kunt u voor € 1,50 kopen bij het miniatuurtje in Noordscheschut.


Wandelroutes

In en om Noordscheschut zijn enkele mooie wandelroutes uitgezet; de routes voeren de wandelaar langs een aantal karakteristieke plekjes van het dorp. Klik hier voor een routebeschrijving. Overigens is de routebeschrijving ook verkrijgbaar bij het miniatuurtje.


Natuurgebieden

Vanuit Noordscheschut zijn verschillende natuurgebieden snel bereikbaar. Te denken valt aan het Mantingerveld, het Echtens paradijs, het recreatiegebied Schoonhoven,....


Winkelen

En natuurlijk zijn Hoogeveen en Emmen als moderne winkelsten snel bereikbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Klik op het vraagteken voor informatie over de werking van de website