Vlag NoordscheschutHelptekst

 
Direct naar:
Stelling van de maand
Agenda
Kunst & Cultuur N'Schut
De Schutsborgh
De Cirkel
CommissieFeestweek
De Schutse Bengel
In de media
Links naar andere sites
Gastenboek
Rusland Kinderhulp N'Schut
Zwarte Dijkje

Bent U al lid van Plaatselijk Belang Noordscheschut?Schutsloop in Noordscheschut

Elke maand september wordt de schutsloop georganiseerd; dit is een hardloopevenement voor de kinderen van de basisscholen van Noordscheschut. De loop gaat in het centrum door de straten rondom de Cirkel; er wordt gestreden in verschillende leeftijdscategorieën.


Schutsloop 2009

Door: Martin Schonewille (Uit Regio Hoogeveen van 10 sept. 2009)

Noordscheschut - Ruim 175 deelnemertjes van de basisscholen uit Noordscheschut liepen woensdagavond 9 september mee aan de 28e schutsloop in het dorp. Verdeeld in vier verschillende leeftijdcategorieën liepen de jongens en meisjes heel fanatiek, en luidkeels aangemoedigd door familie, een rondje door de straten rond dorpshuis de Cirkel.
Na afloop kreeg iedereen een mooie trofee mee naar huis, en wat zeker niet onbelangrijk was voor de kinderen, een lekker ijsje bij de finish. De organisatie was meer dan tevreden, want dit jaar liepen er 30 lopertjes meer mee dan vorig jaar, zodat de laatste lopers eventjes moeten wachten op hun felbegeerde trofee.

Schutsloop 2009Schutsloop 2009

Foto's: Schonewille FotografieSchutsloop 2008

Deelnemersrecord 27ste Schutsloop (Uit Hoogeveen Nu van 12 sept. 2008)

NOORDSCHESCHUT - Voor de 27ste keer werd woensdagavond 10 september de Schutsloop gehouden. Vooraf hadden zich al 147 kinderen ingeschreven: een nieuw hoogtepunt. Reden voor de organisatie om herinneringen bij te bestellen. Om 18.00 uur kon er nog worden ingeschreven en om 18.30 uur gaf dat een deelnemersaantal van 161.

Zoals gewoonlijk werd er begonnen met de meisjes van 4 en 5 jaar. Voor velen was het de eerste keer dat er werd gelopen. Het is dan ook best moeilijk, als dat je niet verteld wordt, om erachter te komen tot hoever je moet lopen. Zo’n 10 meter voor de finish waren Sharon en Janita uitgerend en wandelend kwamen ze over de finish. Wat iedereen aan de kant ook riep, het mocht niet baten. Een zeer onvoorspelbare finale.

Bij de jongere deelnemers waren er nog wel eens kinderen die het toch niet helemaal zagen zitten om zo`n eind te rennen en zij stapten in de eerste meters al uit. Ook waren er nog enkele valpartijen. Voor de kinderen die het onderweg moeilijk kregen, waren er ouders en publiek die de kinderen aanmoedigden om door te gaan. Het is immers al een prestatie op zich wanneer je meedoet aan dit evenement. Na afloop was er voor alle lopers een ijsje en een mooie herinnering. Voor de drie snelste lopers was er een beker in de vorm van een glazen hardloper. Met een groot applaus van het publiek werden de bekers in ontvangst genomen.

 


Klik op het vraagteken voor informatie over de werking van de website