Nieuws van de Peuterspeelzaal

Peuteropvang De Skutterties:

En dan opeens is daar het Coronavirus. Vanaf 16 maart wordt de peuteropvang gesloten. In eerste instantie t/m 6 april maar zoals we nu weten was het pas 12 mei dat de peuters weer mochten komen.

Wat vreemd om dit mee te maken. In de eerste week zijn er nog wel wat klusjes te doen op de locatie. Maar wat gaan we dan doen?

Het is heel belangrijk om in deze periode contact te houden met de peuters dus wordt het idee opgevat om elke week een paar filmpjes op te nemen. De leidsters zijn hierop te zien met een aantal onderdelen uit het thema waar we op dat moment mee bezig waren.

Dat was Reuzen en Kabouters.

In dit thema staan de begrippen ‘groot’ en ‘klein’ centraal. Deze begrippen worden uitgewerkt door het thema te starten met een voorleesverhaal over een kabouter en een reus.

Het is van belang dat de kinderen een beeld hebben van wat een kabouter en wat een reus is want niet alle kinderen kunnen zich hier iets bij voorstellen. 

Het knieboekverhaal ‘Kabouter Bim’ en de ondersteunende prenten uit de voorleesactiviteiten maken de begrippen ‘reus’ en ‘kabouter’ duidelijk.

Dit voorlees verhaal werd opgenomen en doorgestuurd via WhatsApp naar de kinderen. We kregen veel leuke reacties hierop.

Gemiddeld werden er twee filmpjes per week verstuurd. Maar ook de Paasdagen vielen in deze periode. Om de kinderen toch een beetje te verwennen in deze rare tijd hebben we voor alle kinderen een cadeautasje gemaakt en persoonlijk bij iedereen afgeleverd. Zo was er ook de mogelijkheid om even op afstand met elkaar te praten.

Ook voor Moederdag moesten we een oplossing bedenken. Dit konden we toch niet zomaar voorbij laten gaan.

Alle ouders een berichtje gedaan dat dit op het plein opgehaald mocht worden. Zo kon er toch nog thuis geknutseld worden voor Mama.

En dan eindelijk na weken alleen contact via WhatsApp kwam het bericht dat de kinderen weer mochten komen. Wel onder strenge regels natuurlijk.

Nu kon de peuter die in deze periode 4 jaar geworden was datum plannen om toch nog even afscheid te nemen. Ook hierbij bleef het improviseren. Ouders mogen niet mee naar binnen maar bij mooi weer kon de verjaardag buiten gevierd worden.

Het was natuurlijk heel spannend hoe het allemaal zou gaan lopen na zoveel weken thuis te zijn geweest. We kunnen gerust zeggen dat het allemaal best wel mee viel, mede ook dankzij het contact dat we in de Corona tijd hebben gehad natuurlijk.

Op dit moment zijn we gestart met het thema ‘’Oef, wat warm’. En wat is het dan fijn dat het fantastisch weer is! In dit thema staat warm weer en het verschil tussen warm en koud centraal.

Bij de introductie zit Puk met hele warme kleren aan in de kring. We proberen zo reacties uit te lokken over de kleren die de kinderen aan hebben en welke kleren Puk aan heeft.

Ook hebben we samen met de kinderen ijsklontjes gemaakt. Iedereen kreeg een paar ijsklontjes in een bakje om te zien wat er dan met de klontjes gebeurt. Heel raar dat het weer gewoon water wordt.

Zelfs in de zandbak zijn de kinderen druk in de weer met ijsjes maken.

Ook zijn we voor de  papa’s al iets moois aan het maken. Ook hun staat er een mooi geknutseld cadeau te wachten.

Tijdens de Corona weken is er een vader geweest die het gras heeft omgespit en er weer nieuw graszaad heeft ingezaaid. Hij kreeg zo af en toe hulp van zijn vrouw, kinderen en PUK. Het rood – witte lint is er nu omweg zodat de kinderen daar ook weer heerlijk kunnen spelen.

Super bedankt hiervoor!

Aanmelden nieuwe peuters

U kunt uw kind aanmelden ongeacht zijn of haar leeftijd. 

Aanmelden kan via onze website       www. spelerwijs-hoogeveen.nl

Reageren is niet mogelijk