Opening Waterpunt Noordscheschut

Noordscheschut – Dinsdag 9 juni is een nieuw watertappunt geopend aan het Zwarte Dijkje in Noordscheschut. Het watertappunt heeft de gemeente Hoogeveen cadeau gekregen van drinkwaterbedrijf WMD in verband met hun 80 jarig jubileum in 2018. De openingshandeling werd gedaan door Erik Giethoorn (wethouder), Leo Hendriks (directeur drinkwaterbedrijf WMD) en Jan Stoefzand (dorpsbelangen).

Drents drinkwater
Een watertap waar lekker Drents drinkwater uitkomt. En dat is iets om trots op zijn. Want drinkwater heeft een aantal mooie eigenschappen. Het is bijvoorbeeld gezond, omdat er helemaal geen suiker in zit. Maar het is ook een 100% natuurlijk streekproduct dat in Drenthe gemaakt wordt. De watertap is gastvrij. Hoe leuk is het om zomaar lekker Drents drinkwater te kunnen tappen?

Duurzaam
En Drents drinkwater is duurzaam. Dat betekent dat het goed is voor het milieu. Verpakking is overbodig, het gaat gewoon via de waterleiding. Maar niet alleen drinkwater is duurzaam. Ook de watertap is goed voor het milieu. Met één druk op de knop kan een bidon met vers drinkwater direct uit het leidingnet gevuld worden. Op die manier vermindert de afvalberg van plastic flesjes.

QR sticker
Het drinkwater uit de WMD watertap is veilig. Maar het gebruik komt in deze coronatijd met een korte handleiding. De drukknop kan kritisch zijn, maar dat geldt voor alle oppervlakken in de openbare ruimte, zoals een trapleuning of een deurklink. Juist in deze tijd is het een goede zaak dat schoon stromend water in de openbare ruimte aanwezig is. Het tappunt kan gebruikt worden om handen te wassen. Met de telefoon kan de QR-code gescand worden, dit leidt naar de hygiënemaatregelen op de website van de WMD. De verspreiding van het virus wordt hierdoor zo klein mogelijk.

Bron: Regionieuws Hoogeveen

Reageren is niet mogelijk