Een geslaagde productieve NLdoet dag op Noordscheschut

Op de NLdoet dag en op de Bijenwerkdag hebben wij onze jaarlijkse schoonmaakdag tegen zwerfafval gecombineerd met zowel de Bijenwerkdag als het startschot voor aanpak van ons bos door wethouder Jan Steenbergen.

Het weer en de temperaturen waren ons goed gezind en wij hebben heel veel hulp gekregen met het opruimen van zwerfafval en na een heerlijk lunch is door de wethouder Jan Steenbergen met de kinderen het grote Insectenhotel geopend en gevuld.

Daarna mochten de kinderen voor zichzelf insectenhotels maken en zouden er boomschijven met verschillende grote aan gaatjes in de bomen van het bos op het zuiden worden opgehangen, maar dat ging de kinderen zo sneu af dat ze deze ‘moesten’ afgeven dat ze deze ook mee mochten nemen naar huis.

Dat betekent nog wel dat er voor de wilde bijen in ons bos nog nesten moeten komen daar gaan wij dan ook komende periode mee aan de slag. Ook moet het grote insectenhotel nog goed ingericht worden zodat o.a. de wilde bijen zich daar in kunnen vertoeven. (deze staat op het evenemententerrein bij de volkstuinen). Alle kinderen en vrijwilligers kregen een zakje bloemenzaad mee om in de tuin te zaaien om zo o.a. wilde bijen aan te trekken en ook een kaart om bijen te herkennen.

Een “Imker” familie uit Tiendeveen presenteerde zich met allerlei materiaal die met bijen houden te maken hadden en dit was zeer interessant. Landschapsbeheer Drenthe vertelde alles over “Nederland Zoemt” en de scholen hadden aandacht gegeven aan het Belevingsbos en de kinderen hadden hun wensen voor het bos in een mooie collage of tekening verwerkt.

Wij willen iedereen die aan deze dag een bijdrage heeft geleverd bedanken.

Deze dag is mede mogelijke gemaakt door de grote gastvrijheid van Boules Doar, Smederijen Noordscheschut, NLdoet, Landschapsbeheer Drenthe, Gemeente Hoogeveen en Plaatselijk Belang Noordscheschut.

Als werkgroep Belevingsbos Noordscheschut kijken wij terug op een hele mooie dag.

 

 

Reageren is niet mogelijk